Hangszedő és hangadók – múzeumi szombat


Nagyon későn vettem észre, de ezt a kiállítást még így is ajánlanom kell:Hangszedők és hangadók!

010. szeptember 11. szombat, 10 – 17 óráig

Kis magyar tánczene- és hangrögzítés-történet. Az 1950-es, 1960-as évek a hagyományos, beat előtti könnyűzene aranykora: a zenés szórakozóhelyek, a rádió, majd a televízió igazi sztárt avattak a kor előadóművészeiből, a táncdalénekesekből. Sikerük a magyar szórakoztató elektronikai ipar sikere is: erről mesélnek a korabeli lemezjátszók, orsósmagnók. Családi napunk a művészet és a műszaki tudomány találkozását hozza el: rendhagyó, zenés-táncos technikatörténetet mutatunk be, a retró popkultúra jegyében! Megszólaltatjuk a nagy szemtanúkat, s a terényi Orsós Magnó Múzeumnak köszönhetően igazi Mambó és Calypso magnón csendülnek fel a feledhetetlen slágerek!

2 Replies to “Hangszedő és hangadók – múzeumi szombat”

  1. Kedves Ear!
    Ma reggel találtam a Blogjára, ami nagyon érdekes és emellett igen jó olvasni. Jómagam is a tökéletes zenei hang keresésével töltöm a szabadidÅ‘m jó részét. Ennek során össszegyűlt nálam sok olyan LP és CD amelynek a hangja, bárhogyan is javul a rendszerem – mindig jobb lesz. Együtt javul a hangjuk a rendszeremmel. Ezeket én referenciaként kezelem, és büszke vagyok arra, hogy rájuk bukkantam. Névtelen norvég gitáros Cdje, norvég zeneiskolai énektanárnÅ‘ lemeze, vagy a FIM Jun Fukamachi DXD CDje, DECCA Sonicstage Wagner opera LPk és millió más kevéssé ismert, de annál jobban sikerült felvétel.

    Szeretek ezekről beszélgetni (hallgatva őket) és tanulni másoktól a Hi-Fi rejtélyes világának általuk megismert tényeiről. Ha érdekli Önt ilyen beszélgetés nálam vagy Önnél, kérem hívjon fel, vagy írjon mailt. Volt itt egy merészen megosztott telefonszám is, de azt én, a hozzászóló utólagos engedelmével elrejtettem.

  2. A kérés ezúttal parancs, hát legyen:

    Kedves Ear!

    Öszintén szólva nem bántam volna, ha fenthagyja a telefonszámomat, ugyanis kifejetetten érdekel mások véleménye lemezekről és technikai kérdésekről. Beírnám mégegyszer, ha nem gond, hagyja fent: 359-1781