Menő-e vagy?

Gimis korom egyik legrenttentőbb élménye volt, amikor valami osztálykirándulás végi mókás vetélkedőn Modern Talking dalokat kellett énekelni. Fuj, moderntalking, fujj. A csajok fele odavolt érte, a másik fele nem, de hát a metélos fiúk, mint én egyöntetűen utálták. Annyira nem volt menő.... Tévedtem. A Google Music Timeline keresője szerint igenis menő csapat volt az a két fiú, és most mindennél menőbbek. Amúgy remek móka ez a kereső, én tegnap órákon át írogattam be mindenféle együttes nevét a keresőbe és nem győztem csodálkozni.

Az élcsapat – személyes Avantgarde Acoustic-történet

1995, Ráday utca, az egykori Merlin Audio bemutatóterme. Velem szemben sose látott fura hangszóró. Oldalt oszlopok, amikről tölcsérek ásítanak rám, alatta meg egy nagy láda, amiben egymás felé forgatott mélyhangszórók dübörögnek. Már a második napja hurcolásszuk ezt a szerkezetet. Állítólag jó, legalábbis P.Q., az angol Audio Note főnöke ezt mondta, és ezért keveredtek ide, a Budapest High End Show-ra a gyártói, a frissen alakult német Avantgarde Acoustic emberei. De csak a küzdelem van vele. A Hyatt szállóban kutya rosszul szólt, ezért került ide most a Merlinbe, hogy itt kísérletezzünk vele, de tök reménytelen a dolog. István sóhajt egy nagyot, azt...

Aha, csak egyesek meg nullák?

Húszperces videó arról, hogy micsoda fránya dolgok történnek digitalizálásnál meg analogizálásnál és hogy van-e értelme a nagyobb felbontásnak, vagy nincs. Angolul van, de nem bonyolult angolul, szóval mindenkinek ajánlom, bár azokat a négyszögjeleket csak erős idegzetűeknek.