Vibracsit mindenkinek!

Ez most rövid, de lelkes poszt lesz. Egy régi barátom küldött egy üzenetet, hogy a testvére csinál rezgéscsillapító valamiket hifi cuccok alá, és küldene párat, próbáljam ki. Legyen. Egy hét múlva már nálam volt Racskó Gyulától egy szép nagy boríték, benne egy tucatnyi fakoronggal, amik piros gumiövet viseltek magukon középtájt. Megjöttek a Vibracsi 2-ők.

Titkos gyári jelek

Még nem sejtettem, hogy életem egyik leggyorsabb tesztje lesz az ismerkedés. Egy párat gyorsan bedugtam a TMP Ant erősítő alá, miközben az folyamatosan zenélt. Három dolog derült ki azonnal. Az állványomon már nem szeretek használni további hificucc alátéteket, a legtöbb nem is működik igazán, de a Vibracsi igen. Ez a hangkép változás igen ismerős, ilyesmi volt a Daruma is. És végtelenül egyszerű használni a Vibracsikat.

Szórakoztató volt végigpróbálni ezeket a kis fa pogácsákat minden létező cucc alatt, aminek lehet köze a hanghoz. Működik erősítő, DA, CD futómű, streamer tápelosztó, lineáris táp, switch és Roon szerver alatt is. A lemezjátszó alatt nem igazán, de az amúgy is külön állatfajta. Működik ha egy-kettő-három-négy van az eszköz alatt. A hatás hasonló, levegősebb, nyitottabb, stresszmentesebb lesz a zene, halkan is jó hallgatni – de a Vibracsik számától és helyzetétől függően mindig egy kicsit más lesz a hang. Nekem sikerült túladagolni is, túl légies, testelen lett a megszólalás az egyik kombinációban, de ez pillanatok alatt vissza lehet állítani. A kísérletezés alatt eszembe jutott, hogy tulajdonképpen én szerettem a Darumáimat nagyon is, csak használni volt macerás – a golyó mindig kiesett, ha rossz helyre raktuk, akkor az egyik csésze ráült a másikra, az egész készülék elfordult egy idő után. Emlékszem, a Heed Obelisk alatt csak úgy volt megszelidíthető, ha még egy vastag és nehéz üveg lap is volt az alátét és erősítő között, de akkor is folyamatosan limbózott a kombó.

Hát a Vibracsi nem ilyen. Nagyon könnyű meg kicsi dolgokat ugyan el tud húzni a tetejükön a kábel, de az én aprócska lineáris tápon remekül elvan egy fakorong tetején már hetek óta, a kis TMP Antok is ellebegnek kettőn. A hangdobozok alatt viszont elmúlt a varázsuk. Gyula a készítő ezen nem csodálkozott annyira, bizonyos súly fölött nagyobb méret, több fa, több gumi, több golyó kell. És lőn, megérkezett 6 darab hangfal alá való Vibracsi is. Ezek a plus size modellek nem okoztak meglepetést. Pont azt csinálják, mint a kistesók, csak nem jönnek zavarba hangdoboz, vagy egy nagy és nehéz elektronika alatt.

Kicsi és nagy Vibracsik, Az újak már lakkozás nélkül érkeznek, így állítólag jobb a hangjuk.

Szóval Vibracsit mindenkinek! Tudom, nem mindenki fogja bevállalni, mert erősen barkács kinézetű és nem mindenkinek fogja jó irányba elvinni a hangzást, bár nyakamat rá, hogy sokaknak pont ez kell, ráadásul viccesen jó áron.

2 thoughts on “Vibracsit mindenkinek!

  1. Ezek a kis korongok valóban tudnak valamit. Kicsit én is bizonytalankodtam a kinézetük miatt, de gondoltam egy próbát megérnek. És így is lett. Most a hangsugárzók alatt is ki akarom próbálni az új, nagyobb tárcsákat csak nem tudom a kerámia vagy az acélgolyó a nyerő ezen a helyen?

    1. Ez súlyfüggő. Nagyjából 20 kilóig jó a kerámia golyós, utána „elfogy”, az már az acél golyó terepe. De a készítő maga is szívesen ad tanácsot, hogy mihez mit ajánl a visszajelzések alapján,

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .