Hifis kalandok

Csoda olasz módra – Audison Voce AV5.1k

Csoda olasz módra – Audison Voce AV5.1k

Az agyamban van egy remekül működő automatizmus, ami rögtön a matek érettségim után bekapcsolt. Azt csinálja, hogyha meglátok egy képletet, akkor beindítja a nagy radírt, és ez a betűs-matematikai szimbólumos rész úgy törlődik, mintha sose lett volna. De most muszáj valahogy felülemelkednem ezen, és azt kérem az olvasótól,  tegye meg ő is. Nem fogom túlbonyolítani, ígérem:

A+AB+D=1650W

Na de mi a frászkarikát jelent ez a béna egyenlőség? Azt hiszem az ismert világunk fizikájának a fejreállását, valami eddig sose látottat, valamit, ami felér az isteni részecske megtalálásával. Az olasz Audisonnál a fenti számok alapján olyat tudnak, amit senki más, és ezt a Voce AV5.1k nevű erősítőbe burkolva hozták a szájtátva figyelő világ tudomására.

Ez lenne a világ legjobb ventillátora?

Pedig kívülről nem sok minden árulja el, hogy odabenn csoda van. Az egyszerű vásárló csak azt látja, milyen ésszerűen gondolkodtak ezek az olaszok, amikor megalkották ezt az erősítőt. Van egy bikaerős, 1000 wattos D-osztályú erősítőrész, ezt hajtja a szubot, és ezek kívül van még négy csatornánk, hogy az első szett minden egyes hangszórója kapjon egyet, így külön külön állíthatjuk, és tarthatjuk kézben. Ez már maga az autóhifis Nirvána! Ráadásul erősítő teljesítményben sem kell szűkölködnünk, mert  a mélyközepek 250 wattal lehetnek megküldve a zenei csúcsokban, hála az AB osztályú erősítőrésznek, de a magasak is megkapnak 70 wattot, ráadásul tiszta A-osztályban!

Ezek lennének a világ legjobban hűtő csavarjai?

Most a kedves olvasó biztos nem hisz nekem, ezért idemásolom az Audison honlapjáról a típusismertetőt:

AV 5.1k, 1650 W (RMS) max, five-channels: with its hybrid design, it is the specialist amplifier for front + rear + subwoofer or multi-amplified front + subwoofer systems.
Its high-quality AB Class output stage provides two channels with 250 W (RMS), combined with another pair of A class pure audio channels rated at 75 W (RMS), perfect for active two-way front speaker systems.
The D Class mono section provides 1000 W (RMS) for an efficiency and powerful subwoofer output. AMP (Amplifier Management Processor) constantly checks the operating status system and communicates with the user through 4 different coloured LEDs, located on the top panel; ART (Automatic Remote Turn On-Off) allows automatic turn-on/off when a remote signal isn’t available from the source.

Ez lenne a világ legjobb hűtőbordája?

Na, most már tetszenek nekem hinni? Ugye, hogy egy csoda? Micsoda a csoda, kérdezhet vissza tiszta joggal a zenét igen, a műszaki részleteket kevésbé értő olvasó. Hát az a 75 watt A-osztályban., Tudni kell, hogy minden ilyen erősítőben a bejövő áram fele biztosan hővé alakul, ezért az ilyen erősítők nagyok, nehezek és forrók. Például az általam is próbált Jungson JA-88D, amit 80 wattosnak mondanak, van vagy 30 kiló, akkora hogy a tetején egy bölcsis simán meg tud fordulni a kismotorjával, és van benne másfél négyzetméter réz, hogy ne legyen sokkal melegebb, mint a sarki pék kemencéje. A Voce meg akkora, mint a Jungson egyik csatornájának a hűtőbordája. És kérem ugye, ebben a dobozban még ott az az 1000 meg 250 watt, meg a tápegység, ami mindezt kiszolgálja. Mondom, csoda ez, igazi csoda.

Csoda ez, igazi csoda.

Hát nem meglepő, hogy ezért Eisa díjat is besöpört az erősítő? Hát nem meglepő, hogy ez az erősítő abból az országból származik, ahol Pinokkio figurája is megszületett?2 thoughts on “Csoda olasz módra – Audison Voce AV5.1k”

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


%d blogger ezt szereti: