Mobile Fidelity Compact Casette copy studio

Másoljunk kazettát

Mi van a képen? Nem atomerőmű, nem múlt századi számítógépterem, hanem kazettamásolás. A Mobile Fidelity Facebook oldalán láttam meg ezt a képet, és muszáj volt itt is megosztanom. A szöveg szerint ez valamikor 1988-ban az USA Today nevű kiadvány számára készült kép. Persze beállított, de akkor is zseniális, és rengeteget elmond. A bal sarokban Krieg Wunderlich (micsoda név) csinál úgy, mintha valami dolga lenne a 3/4″ U-Matic magnókon. Középen Shawn R. Britton tesz úgy mintha sürgősen kéne azimutot állítani az egyik JVC KD-A77J kazettás magnón, Jobbra pedig Tori Swenson mosolyog csábos 80-as évekbeli módon, miközben port töröl egy Studer A80-on.

Szóval a fenti hölgy és az urak kazettát másolnak. Nem holmi általunk ismert módon, duplakazettással, vagy profibban két kazettással. Nem is úgy, ahogy a legtöbb lemezgyárban történt, spéci orsós magnókkal, amivel azért sokkal jobb minőségben lehetett sokszorosítani, mint otthoni eszközökkel, és amiről olyan szépen írt itt az egykori Hifi Magazin. Hanem a létező legprofibb stúdió magnók játsszák le a felvételt, amit az akkori idők talán legjobb kazettás magnóinak tucatja vesznek fel, nagyjából minden más rendszernél jobb minőségben. Mert a Mobile Fidelity már akkor is az volt, ami. Más kor, más erkölcsök és más pénztárca.

Previous Post

Next Post

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .