Menjetek lemezt felvenni

Menjetek lemezt felvenni

Nem az én bizniszem, de tetszik:

My Reel Club. 
Augusztus 31-én elindul My Reel Club néven stúdió koncertek felvétele, kis számú (kb max 25 ember) részvételével a Hunnia Records Super Size stúdiójában Borbély László előadásában elhangzó Bach Goldberg Variációk előadásával. A részvételi díj fejében nemcsak ott lehet az ember a felvételen, de megjelenhet a beálláson, a próbán is és bejárhatja a stúdiót elbeszélgethet a mérnökökkel is, hogy mit miért csinálnak. Sőt megkapja a minimalista teljesen analóg láncon rögzített felvételt is DSD256, illetve analóg szalag formájában. A részvételi díj a DSD256 felvétel letöltését tartalmazza, a szalag esetében a másolás díját, és meg kell venni a szalagot, amire a felvétel másolásra kerül. 38 cm/s kétszer félsáv lesz a maszter szalag. Az utómunka nélküli, élő felvételt fogja utólagos változtatás nélkül megkapni az, aki részt vesz az eseményen. Készül egy CD is kicsit később és várhatóan megtalálható lesz a felvétel a streaming szolgáltatóknál is. Akik részt vettek az eseményen azok jelentős kedvezménnyel vehetik majd meg a CD-t. A következő esemény egy jazz trió rögzítése lesz és aztán reményeink szerint kb két-három havonta lesz egy újabb felvételi nap. A kezdeményezés oka az, hogy olyan referencia felvételeket adjunk az igényes zenehallgatók kezébe, ahol ott voltak a felvételen és hallhatták, hogyan szól a zene élőben. Talán így könnyebb lesz az otthoni rendszert is fejleszteni, hosszú távon is jó beszerzési és beállítási döntéseket hozni. A középtávú terv az, hogy más stúdiókra és sokféle műfajra valamint más országokra is kiterjesszük a felvételkészítést. Várom a kérdéseket, véleményeket, javaslatokat. Ha hülyeség és senkit nem érdekel, azt is szeretném hallani.
Ez a mostani első alkalom 20e Ft lesz. Ami kb egy drágább LP ára.
Később várhatóan a klub jellegnek megfelelően lesz egy éves előfizetési dij, kb 10-20 euró nagyságrendjében és ezzel lehet majd hozzájutni az összes igy elkészült felvételhez, illetve akik befizették az előfizetési díjat azok jelentkezhetnek majd a felvételre. Amikor esetleg nemzetközivé válik a dolog, akkor reményeink szerint elég sok így készült felvétel lesz. Persze a hangsúly a jelenléten van. A mostani első eseményről biztosan készül videó is és már félig készen van a honlap is. Remélem valamikor a jövő héten el lehet majd indítani. Az előfizetési díjat a nemzetjözivé váláskor majd a előadóknak és a stúdióknak is ki kellene fizetni és lehet majd kvázi igényelni, szavazni különböző műfajokra és előadókra valamint stúdiókra. A Hunnia Records mellett lesznek hasonló csak kevesebb számú vendéggel lebonyolított felvételek más hazai stúdiókban is és jó esélyt látok arra is, hogy külső helyszínen is rögzítsünk a klub keretében élő koncerteket. Szóval sokféle terv van, és ha az első 1-2 alkalom jól sikerül, akkor komolyabban is nekiindulunk a folyamatnak.

Jelentkezni pedig ezen az e-mail címen tudtok: k o s c s o kukac k o s c s o f 1 . c o m1 thought on “Menjetek lemezt felvenni”

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..