Nevekről, szomorúan

Meghalt Tim de Paravicini. Szomorú vagyok. Látásból ismertem, kétszer öt percig találkoztunk, de a különleges kisugárzása megérintett. De ennél sokkal többet köszönhetek neki. Az ear nevet a fórumokban és itt, a blognak.

A történet annyi, hogy valami miatt nem tudtam belépni az Index hifi meg autóhifi fórumára. Hogy kekeckedés miatt kizártak, vagy valami technikai malőr volt, már nem tudom, de kellett gyorsan egy új nicknév. Körbenéztem a szobában, persze először a hifitorony felé, és a legfényesebben csillogó tárgy egy előfok volt. Egy Paravicini féle előfok, egy Esoteric Audio Research, amit praktikusan mindenhol csak E.A.R.-nak rövidítettek. Hát így.

Nagy konstruktőr volt, némi magyar családi gyökerekkel, csinált mindent ami zenét rögzített vagy visszajátszott, dolgozott egy csomó cégnek, a trafók nagy mestere volt, benne volt a csöves reneszánszban fenékig, de ő volt az, aki megcsinált az azonos kapcsolást használó csöves vagy tranzisztoros erősítőt. Jó olvasni a vele készült interjúkat, és jó, hogy készülékeiben szabad szelleme velünk marad.

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .