Nadon ügyes – Gyuri bácsi féle Nad lemezjátszó tuning

Tegnap Miskolcon jártam, Vass-Andrási Gyuri bácsinál, és szokás szerint valami kis csodát láttam az egyik szekrénye tetején. Nem, ezúttal nem egy újabb légcsapágyas lemezjátszót, hanem valami sokkal prózaibb szerkezetet. Egyrészt nagyon ismerős volt. Használtam én is ilyen Nad 5120-as lemezjátszót, amit Hifi Magazinosan tuningoltam, leszedett külső burkolattal, lapos meg csőkarral, de ahogy lett egy kis pénzem, örömmel váltam meg tőle.

Na a csupaszság ezen a gépen is megvolt, de Gyuri bácsi azért erősen feljavította az eredeti változatot. A doboz itt is a kukába került, a függesztett váz egy falapra épül. A bal felső sarokban van az aprócska tápegység, az új Tesla motor társaságában. Ez rendkívül furmányosan van felfüggesztve és egy kis ellensúllyal kiegyenlítve, így alig-alig kerül át róla rezgés a tányérra, ami nem gumi-fém szendvics szerkezet, hanem plexi.

Ez utóbbit Gyuri bácsi esztergálja és az átalakítás része a csőkar átkábelezése is. Ez gyárilag négy részből áll, ehelyett egyetlen, megszakítatlan Litze köteg fut a hátulra szerelt Rca csatlakozókig. A rugók alatt meg a motor környékén balsafa elemek vannak, ezek igen jól csillapítanak. Rendkívül ötletes átalakítás, az igazi kritikus pontokon javít a Nad-on és 25 000 forint körüli árával nem is modható drágának az átalakítás.

Na és jöjjenek a képek. Aki járt már Gyuri bácsinál, az tudja, hogy nála két dolog szokott lenni a sok-sok macskán kívül. Árnyék és hideg. Hát ezek miatt lettek ilyen sánta-béna vakus fotók, elnézést érte.

A kis doboz a tápegység, de ennél izgalmasabb a balsafa kockákra függesztett motor az ellensúllyal.
Rendes RCA kimenetet és földpontot kapott az átkábelezett kar
A Nad teljes szépségében. A háttérben a kék porszívó Gyuri bácsi saját építésű, gyönyörűséges lemezmosójához tartozik.

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .