Az üzlet az üzlet

Kétségtelen, hogy a hifi kereskedelemnek nem ma éli az aranykorát. Hogy az mikor volt pontosan nehéz lenne megmondani pontosan. Minél idősebb valaki annál régebbre teszi. A nyolcvanas, hetvenes, netán a hatvanas évekre, aztán néhányan sóhajtozva álmodják vissza magukat azokon a csodálatos ötvenes évekbeli cuccokon, amik jó része persze a harmincas évekbeli kapcsolásokon alapszik, hogy ó, az milyen más világ volt…

Na igen, de pontosan mennyire más? Hát eléggé, pláne Nagy-Britanniában, pláne valamikor 1985 környékén. A Hifi News & Record Revievben találtam ezt a kis történetet, a kérdező Touraj Moghaddam, a Roksan Xerxes megalkotója, akinek éppen nagyon fut fel az üzlet, aki pedig ebben partner és válaszol, az Roger Macer, a Sound Organisation nevű hifi bolt főnőke, aki úgy adja el ezt a lemezjátszót, mint a cukrot.

Egyik nap megkérdeztem, hogy az ördögbe adsz el ennyi Xerxest?

Egyszerű -válaszolta- felhívok mindenkit, akiről tudom hogy Linn Sondekje van, és azt mondom nekik, ezt a cuccot hallaniuk kell. Ők meg eljönnek és megveszik!

Na és mi történik a Linnjeikkel?

Átveszem tőlük.

Na és mit csinálsz azzal a rengeteg Linnel? Gyűjtöd őket?

Nem, dehogy. Felhívom a Rega tulajokat és elmesélem, hogy remek használt Sondekjeim vannak a számukra…

A Nad tulajokat vajon mikor hívták?

4 thoughts on “Az üzlet az üzlet

  1. Hát ezt papolom a kedvenc újautó-értékesítőimnek is: adatbázis, CRM… (Customer Relationship Management)

  2. Nagyon jó! 🙂 🙂 🙂
    Ezt nem is ismertem. Viszont el tudom hinni hogy tényleg így ment a dolog.

    1. Biztos vagyok benne, És nagyon hányolom, hogy nálunk nem alakulhatott ki ez a fajta üzletmenet, kereskedői hozzáállás.

  3. Azért van egy közös ismerősünk akinél működött ez nagyon sokáig és korlátozott körülmények között még most is. Éppen két éve számította be a 20 éves Regámat egy Xerxes-be. 🙂
    De a többségnél ez tényleg nem ment itthon.

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: