Kicsit szomorkás

Hogyne lennék az, hiszen vége az Audiolife blognak. És azt szerettem. Jó volt figyelni az elején a nagy lendületet. Benne voltam az induláskori körképben. Aztán már nem is tudom, hogy találkoztam Audiolife Attilával élőben. Vagy zenélt, vagy reggelizni hívtak minket, már nem emlékszem. Mindegy is, bírtam ahogy mindent nagy lendülettel csinált. A jajittavilágvége hangulatát is, meg a megmondomatuti is.

Ja igen, és egyszer erősen értetlenkedtem az Andrej Rubljov iránti lelkesedésén. Azt mondta, hogy bármikor tudna akár órákat is mesélni róla, én meg azt, hogy nekem kábé ott ért véget a szovjet művészfilmek, amikor Boriszka egy órán át tipródik a sárban harangöntés címén, majd amikor sikerül neki, sírva balra el. Megvan az a remek érzés érzés, amikor valakivel nem dühből, erőből, hanem meggyőződésből és örömmel vitázol?

De most nincs többé Audiolife poszt. Pedig kéne. Most valahogy a net csak úgy tolja elém a hifis tartalmakat, és azt látom, hogy minél több van belőlük, annál inkább beszűkül a hatókörük, a bennük megjelenő tartalom, információ. Hangdobozt vennék, kérdi valaki, és már tudom, hogy az első ötven hozzászóló Dalit meg Monitor Audiót fog ajánlani, az első merész elhajló pedig Klipschet. Lemezjátszónak Regát meg Pro-Jectet, kábelnek Qed-et meg Audioquestet. Kész, ennyi, a magyar hifi világ 95%-a le van fedve. Pedig ez a zenehallgatós hobbi pont mintha a nyitottságra épülne, egyfelől a zenékhez is kell némi affinitás, aztán meg a motyóhoz amin megszólal. De úgy tűnik, nem, minden téren nyerésre áll a Dunnig-Kruger hatás.

Az Audiolife pedig egy biztos pont volt, amit könnyen meg lehetett találni, mint egy átjárót egy sokkal nagyobb és sokszínűbb hifi univerzumba. Hát ez az átjáró most becsukódott, de bízom benne, nem örökre. Várom, hogy újra nyíljon, de őszintén, azt se bánnám, ha máshova vinne. Azt hiszem, szívesen benéznék oda is.

2 thoughts on “Kicsit szomorkás

  1. Olvastam a záró soraidat és egyetértek veled, de azért egyben sajnálom is hogy itt befejezted. Jó volt olvasni az írásaid, nekem sokszor nyitottak újabb kapukat

    1. Nem én fejezem be, hanem Audiolife Attila. Legalábbis most így érzi, aztán majd kiderül.

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .